Over ons

Wie zijn wij?

Over ons

Gairoel Amal is een jong, getalenteerd en een actieve stichting, dat zich richt op het onderwijzen, ondersteunen en begeleiden van jongeren en volwassene zusters.

Gairoel Amal is tien jaar geleden ontstaan in Masjied Dar AlHijra, te Rotterdam. Gairoel Amal is genoemd naar de straat waar de moskee zich bevindt namelijk, aan de Musalah van de vrouwenkant.

De letterlijke vertaling van Gairoel Amal is:
” Goede Hoopstraat “

Het ontstaan van deze zustergroep is begonnen, doordat er binnen de moskee Dar AlHijra veel vraag en behoefte naar voren kwamen van zusters, die op zoek waren naar activiteiten voor vrouwen. Naar aanleiding hiervan heeft Gairoel Amal zich ingezet voor het organiseren van diverse activiteiten voor zusters. De Moskee heeft Gairoel Amal daarin altijd vrijgelaten en de mogelijkheid gegeven om zich in te zetten voor de zusters, met als doel om in het huis van Allaah profijt volle en leerzame activiteiten aan te bieden voor zusters.

Namens Zustergroep Gairoel Amal,
Umm Hidayah
Waar staan wij voor?

Gairoel Amal is een stichting voor zusters

en zij onderscheidt zich door haar laagdrempeligheid, en biedt zusters de mogelijkheid om deel te nemen aan de activiteiten.

Op de website treft u lezingen, audio, lessen en artikelen in het Nederlands.
Gairoel Amal stelt dit ter beschikking met toestemming van de studenten van kennis.

Gairoel Amal wenst en biedt haar activiteiten volgens de zuivere Da’wah van Ahloes-Soennah waldjamaa’ah, volgens het begrip van onze vrome voorgangers.

Gairoel Amal biedt islamitische geloofsleer, Quraan, Arabische taal en het organiseren van workshops gericht op dodenwassing. Verder heeft Gairoel Amal goed contact met de studenten van kennis over de vraag en aanbod van haar activiteiten.

Tevens is Gairoel Amal gespecialiseerd in het bieden van ondersteuning voor zusters op het gebied van maatschappelijke en juridische vraagstukken. Denk aan het stabiliseren van schulden en inkomsten, het ordenen van administratie en het toelichten van bepaalde brieven en het invullen van formulieren. Wanneer er sprake is van taalbarrière kan Gairoel Amal een rol hebben in het vertalen van bepaalde maatschappelijke vraagstukken.

Certified Care
We are certified by the National Senior Care Association
Ons streven
Gairoel Amal heeft als doel om haar doelgroep uit te nodigen naar het boek van Allaah en de Soennah van Zijn Boodschapper ﷺ , door middel van het verspreiden van Da’wah volgens het begrip van de vrome voorgangers, onder de sahabah en taabi’ien, en degenen die hen in goedheid en vroomheid hebben gevolgd. Gairoel Amal getuigd dat het geloof in het hart is bevestigd met de tong en ernaar handelt met haar ledematen. Dat deze de éénheid van Allaah ﷻ bevatten, de éénheid van Allaah ﷻ in Zijn heerschappij, in Zijn aanbidding en in Zijn namen en eigenschappen, dit volgens het begrip van Ahlul-Sunnah wal Jamaa’ah.
Great Staff

Dankwoord

Gairoel Amal dankt Allaah ﷻ op de eerste plaats

voor het oprichten van deze zustergroep, die zich inzet voor zusters met de zuivere islaam. Hierna bedankt Gairoel Amal een ieder voor het realiseren van de zustergroep. En wij zijn dankbaar voor het vertrouwen die de gemeenschap in ons legt en die zij inzetten om alle inspanningen tijdens de activiteiten binnen – en buiten de moskee bij te wonen.

Gairoel Amal vraagt Allah ﷻ om ons te begunstigen met het vasthouden aan de Quraan en Soennah. Gairoel Amal vraagt Allaah ﷻ om ons ver weg te houden van innovaties en het zeggen of doen van dingen om gezien (riyaa-e) of gehoord te worden. Moge Allaah ﷻ alle goede werken die wij omwille van Zijn tevredenheid verrichten tot een succes laten komen en het doen welslagen in dunya als in het akhira.

Waarlijk alle lof is aan Allaah ﷻ wij prijzen Hem, wij zoeken Zijn steun en wij vragen om Zijn vergiffenis. Wij zoeken toevlucht bij Hem tegen het slechte in onszelf en tegen het slechte van onze daden, wie geleid wordt door Allah, er is voor hem geen dwaling, en wie Allaah laat dwalen er is voor hem geen leiding. Ik getuig dat er niets of niemand het recht heeft om aanbeden te worden behalve Allaah, alléén Hij, zonder deelgenoot aan Hem te kennen en ik getuig dat de profeet Mohammed ﷺ zijn dienaar en boodschapper is.

Tot slot

Het doet ons een deugd om u te kunnen mededelen dat de zustergroep haar website heeft gelanceerd, en wij hopen dat zusters profijt hieruit halen, moge Allaah al onze inspanningen accepteren.

Tot slot sluit Gairoel Amal af met een van de mooiste uitspraken die elke moslim nodig heeft in het leven:”

“ Abdoellah ibn mas’oed zei: ‘Wie iemand als voorbeeld wenst te nemen, laat hem dan een voorbeeld nemen aan degenen die overleden zijn, want degenen die leven zijn niet veilig voor fitnah”.

Namens Zustergroep Gairoel Amal,
Umm Hidayah